sporten

Bewezen: dít doel zorgt voor motivatie om te gaan sporten

Wil je graag meer bewegen of sporten, maar ontbreekt het aan motivatie? Door dit doel te stellen zal je motivatie gegarandeerd stijgen.

Motivatie

Heel veel mensen zouden meer willen sporten, maar het ontbreekt simpelweg aan voldoende motivatie. Doelen die vaak aan sporten worden gekoppeld, zijn: afvallen, spieren kweken en een beter lichaam. Zodra dit doel niet na een aantal keer sporten wordt behaald, hebben mensen de neiging om ermee te stoppen. Body positivity is een denkwijze waarbij wordt benadrukt dat alle lichaamstypen goed en mooi zijn. Deze beweging beïnvloedde de visie op het perfecte lichaam waar menig vrouw aan wilde voldoen. Zeker een stap in de goede richting, maar nog steeds ligt hier de nadruk op het lichaam.

Lees ook: Stoppen met sporten? Déze 4 veranderingen zul je opmerken

Onderzoek

Uit een onderzoek blijkt dat niet je uiterlijk, maar de functie van het lichaam van belang is om goed voor je lichaam te gaan zorgen. Je lichaam is gezond en je kunt er alles mee doen wat je wil. Eigenlijk is dat toch helemaal fantastisch? Doordat je een gezond lichaam hebt, kun je je van A naar B bewegen en ben je in staat al je dagelijkse taken uit te voeren. Door te kijken naar wat je lichaam allemaal kan, ben je minder bezig met hoe je lichaam eruitziet. Deze beweging noem je ook wel body neutrality. Je kijkt dus op een neutrale manier naar je fysieke verschijning, maar bent meer bezig met wat je lichaam kan. Je hebt respect voor alles wat je lichaam voor je doet. Door sporten te zien als een manier om lekker in je vel te zitten en/of je relatie met een vriend(in) te verbeteren, zal je meer gemotiveerd raken om te gaan sporten.

Lees ook: Erg vermoeid na het sporten? Híer zou het door kunnen komen

Foto: GettyImages
Bron: Thehealthy.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.