sporten

Erg vermoeid na het sporten? Híer zou het door kunnen komen

Sporten geeft vaak energie, maar wat als die energie uitblijft en je je vooral vermoeid voelt? Mogelijk is dít de oorzaak.

Vermoeid

Misschien kost het je al wat moeite om jezelf naar de sportschool te slepen. Je hebt minder energie of zin dan normaal. Toch rond je je work-out met succes af, maar eigenlijk is je vermoeidheid niet afgenomen. Er zijn verschillende redenen waarom je je na het sporten zo voelt. Zo is het belangrijk om na het sporten direct (ja, zo snel mogelijk) iets te eten. Zo’n drie kwartier na het sporten moet je toch echt weer een kleine maaltijd hebben genuttigd en veel water drinken is minstens net zo belangrijk. De snack moet vooral voldoende koolhydraten en proteïne bevatten. Daarnaast is voldoende eten voordat je gaat sporten ook belangrijk. Zo zul je ook geen last krijgen van een energie-dip tijdens je work-out.

Lees ook: Sporten voordat je gaat slapen? Dít is het effect op je nachtrust

Voldoende rust

Voldoende bewegen en sporten is goed voor je gezondheid. Genoeg slapen en wekelijks rustdagen inlassen zijn minstens net zo belangrijk. Alleen door je lichaam de mogelijkheid te geven om zich te herstellen, zul je op een actieve dag weer beter kunnen presteren. Een oververmoeid lichaam kan geen nieuwe training meer aan. Hoe graag je dit mentaal ook zou willen. Daarnaast is een oververmoeid lichaam extra gevoelig voor het ontwikkelen van vervelende blessures. Je spieren zijn stijf en je beweegt net iets anders dan dat je normaal gesproken zou doen.

Lees ook: Gebruik je wel eens pre-workout voor het sporten? Dít is het effect

Foto: GettyImages
Bron: Bustle.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.