wandelen

8 redenen om samen met je hond op vakantie te gaan

Twijfel je er wel eens over om samen met je hond op vakantie te gaan? Wij zetten de acht voordelen voor je op een rijtje.

1. Sterkere band

Of je nu gaat kamperen of een nieuwe stad gaat ontdekken: je hond zal moeten wennen aan een nieuwe omgeving. Dit is waarom je hond meer afhankelijk wordt van jou. Daarnaast zal je hond nu meer één op één aandacht krijgen. De band tussen jou en je hond wordt zo hechter.

2. Flexibiliteit

Als je met je hond op vakantie gaat, zal je altijd rekening met hem of haar houden. Je zult moeten uitvinden naar welke plekken je jouw hond mag meenemen en misschien dat dingen anders verlopen dan dat je van te voren had bedacht.

3. Meer rust

Samen met andere mensen op vakantie gaan, kan soms nogal vermoeiend zijn. Je moet voortdurend rekening houden met de behoeftes en wensen van anderen. Als je met je hond op vakantie gaat, zul je merken dat je waarschijnlijk meer rust ervaart. Een hond leeft in het moment en zal genieten van de kleine dingen, zoals een prachtige natuur.

4. Mensen ontmoeten

Als je met je hond op vakantie gaat, zul je snel in contact komen met andere hondenbaasjes. Veel mensen zijn dol op honden en zo kun je op een luchtige manier een gesprek starten.

5. Nieuwe plekken

Vaak zijn op toeristische plekken honden niet toegestaan. Je zult dus alternatieve routes ontdekken die misschien nog wel veel mooier zijn. Hierdoor zul je een unieke vakantie beleven.

Lees ook: Zó vaak zou je de voerbak van je hond moeten schoonmaken

6. Veilig

Door je hond mee te nemen op vakantie, zul je je waarschijnlijk een stuk veiliger voelen. Je hebt het gevoel dat je voortdurend een persoonlijke beveiliger bij je  in de buurt hebt. Vaak heeft een hond eerder in de gaten wanneer een bepaalde situatie of een bepaalde persoon niet deugt.

7. Socialisatie

Tijdens een vakantie zal een hond aan een nieuwe situatie moeten wennen. Je hond ontdekt nieuwe omgevingen, geuren en mensen. Hierdoor zal je hond zich ontwikkelen en positief veranderen. Je hond zal vervolgens in zijn of haar thuisomgeving ook beter tegen verandering kunnen.

8. Persoonlijke aandacht

Een ander voordeel voor je hond, is dat hij of zij even heerlijk kan genieten van wat persoonlijke aandacht. Tijdens een vakantie heb je minder verplichtingen en zo heb je meer tijd en aandacht voor je lieve viervoeter.

Tip van Vriendin

Lekker buiten aan het wandelen maar plotseling heeft je hond dorst. De RVS hondenwaterfles voor honden is speciaal ontwikkeld zodat de hond op een natuurlijke manier kan drinken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Is het nodig om de tanden van je hond te poetsen? Zó zit het

Foto: GettyImages

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.