voerbak

Zó vaak zou je de voerbak van je hond moeten schoonmaken

Ben jij je er bewust van hoe vaak en wanneer je de voerbak van je hond schoonmaakt? Dít zou je het beste zou kunnen doen.

Voerbak

Uit een onderzoek blijkt dat slechts 5% van de mensen zich bewust is van de veiligheidsregels die gelden voor het voer van een hond. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om eerst je handen te wassen voordat je je hond iets te eten geeft. Slechts 34% van de mensen in dit onderzoek deed dit. Er bestaat anders een kans dat bacteriën zich verplaatsen naar het voer van je hond. Daarnaast bleek een grote groep mensen het eten van de hond op precies dezelfde ondergrond klaar te maken als hun eigen maaltijden. 22% van de mensen gaf aan dat zij de voerbak van de hond één keer per week waste. 12% van de mensen gaf aan dit één keer in de maand te doen.

Lees ook: Is het nodig om de tanden van je hond te poetsen? Zó zit het

Hygiëne

Voor de gezondheid van je hond is het erg belangrijk dat je hygiënisch omgaat met voer en snacks. Als dit niet gebeurt, kan je hond bacteriën binnenkrijgen en lichamelijke klachten krijgen. Denk hierbij aan diarree, pijn en misselijkheid. Belangrijk om te onthouden is dat je je handen altijd wast voordat je je hond iets te eten geeft. Je wast je handen het beste met heet water en zeep. Bewaar hondenvoer op een droge, koele plek en let er wel op dat de zak met voer nog goed dicht is. Probeer de voerbak van je hond wel na iedere maaltijd even goed te wassen (met heet water en zeep). Zo weet je zeker dat de bak schoon is en je hond niet in contact komt met bacteriën.

Lees ook: Mensen met déze drie sterrenbeelden zijn echte hondenliefhebbers

Foto: GettyImages
Bron: Self.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.