poetsen

Is het nodig om de tanden van je hond te poetsen? Zó zit het

Is het eigenlijk nodig om de tanden van je hond zo nu en dan te poetsen? Dít hebben de experts hierover te zeggen.

Tanden poetsen

Net zoals mensen, kunnen honden last krijgen van gaatjes en andere gebitsproblemen. Vooral kleinere en oudere honden lopen dit risico. Denk bijvoorbeeld aan ontstoken tandvlees, wat later chronisch kan worden en weer tot een heleboel andere nare ziektes kan leiden. Daarnaast is het gebit van een hond gevoelig voor de ontwikkeling van tandplak, waardoor zich bacteriën kunnen ophopen en ontstekingen kunnen ontstaan. Je voelt het antwoord dus waarschijnlijk al aankomen: het is nodig om de tanden van je hond te poetsen. Experts adviseren om dit dagelijks te doen, zodat het een gewoonte wordt.

Lees ook: Zó vaak kun je je hond het beste wassen

3 keer per week

Lukt het je niet om de tanden van je hond dagelijks te poetsen? Geen paniek. Zo’n drie keer per week poetsen zou ook voldoende moeten zijn om de kans op ontstoken tandvlees te verkleinen. Probeer te kiezen voor een goede tandpasta (en dus niet een variant die door mensen wordt gebruikt). Je kunt je hond laten wennen aan de tandpasta door een kleine hoeveelheid op je vinger te smeren en je viervoeter eraan te laten ruiken. Vergeet ook zeker je hond niet te belonen nadat je zijn of haar gebit hebt gepoetst. Probeer snelle bewegingen te maken, waardoor je hond niet de kans krijgt om zich te gaan vervelen. Bewaar de tandenborstel op een droge en schone plek om bacteriegroei te voorkomen.

Tip van de redactie

De Chuckit! Ultra Ball drijft op het water en stuitert op de grond wat het ideaal maakt voor jouw huisdier! De duurzame materialen zorgen voor lang speelplezier en door de opvallende kleuren is de bal goed terug te vinden voor jouw hond. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Chuckit Ultra Ball
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Mensen met déze drie sterrenbeelden zijn echte hondenliefhebbers

Foto: GettyImages
Bron: Thelist.com