Zoveel appelflappen eten om één kilo aan te komen

Zoveel appelflappen moet je eten om één kilo aan te komen

Het einde van 2022 nadert, wat betekent dat binnenkort de schalen nieuwjaarssnacks, zoals appelflappen weer op tafel worden gezet. En over appelflappen gesproken: hoeveel appelflappen kun je eigenlijk eten om één kilo aan te komen?

We hebben het voor je uitgezocht en het blijkt dat die oer-Hollandse appelflap helaas niet veel goeds doet. 

Zoveel appelflappen kun je eten

Wanneer dagelijks je zo’n 500 calorieën extra eet en je houdt dit zeker een week vol, dan kom je al gauw één kilo aan. Als we inzoomen op appelflappen, dan bevat één appelflap ongeveer 360 calorieën, 21 gram vet en 16 gram suiker. Tja, als je alles bij elkaar optelt, dan tikt dat best hard aan. Kies je ervoor om dagelijks twee appelflappen te eten, dan ben je na een week zeker één kilo zwaarder. Maar eet je alleen tijdens Oud & Nieuw één of twee appelflappen, dan zal er niet zo snel iets gebeuren. 

Lees ook: Zóveel oliebollen moet je eten om één kilo aan te komen

Extra dansje tijdens de jaarwisseling

Laat dit je er ook niet van weerhouden om lekker appelflappen te eten tijdens de feestavond. Wanneer je een keer wat meer eet dan normaal, betekent het niet dat je direct aankomt in gewicht. Dat gebeurt namelijk pas als je dagen of weken achter elkaar meer eet dan gemiddeld en daarbij weinig beweegt. Hierbij speelt je metabolisme een rol en het verschilt ook per persoon hoeveel je aankomt. Eén ding is zeker: een beetje beweging kan zeker geen kwaad. Een extra reden dus om een extra dansje te doen tijdens de jaarwisseling.

Tip van de redactie

Van Afvallen met gezond en vooral lekker eten zijn al meer dan 150.000 exemplaren verkocht! Wil je succesvol afvallen dan is dit boek echt iets voor jou. Dit boek bevat 8 complete weekmenu’s, 40 heerlijke recepten en een schat aan informatie over afvallen in het algemeen. Volg de weekmenu’s, proef de recepten en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect met elkaar kunt combineren. Voor meer info klik op onderstaande button.

Afvallen Met Gezond En Vooral Lekker Eten
Bekijk bij bol.com

Bron: Libelle
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.