Slapakketjes met gehakt
4 augustus 2011
De pakketjes zijn gevuld met pittig Italiaans gehakt. Serveer met pasta met tomatensaus. Kcal. p.p. : ca. 175.
De pakketjes zijn gevuld met pittig Italiaans gehakt. Serveer met pasta met tomatensaus.
Kcal. p.p. : ca. 175.
Hoofdgerecht voor vier personen.
Boodschappenlijst:
- 400 g mager rundergehakt
- 50 g rauwe ham
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 teen knoflook
- 1 ei
- 8 grote bladeren van Hollandse kropsla
Extra: keukenmachine, satéprikkers, stoompan (of stoommand), bakpapier.
Aan de slag!
- Beleg de bodem van de stoommand met bakpapier.
- Maal in een keukenmachine het gehakt met de ham, oregano, knoflook, ei, zout en peper fijn.
- Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties.
- Leg ze op de nerfkant van de slabladeren.
- Rol de bladeren voorzichtig op; vouw de zijkanten naar binnen.
- Zet de pakketjes vast met satéprikkers.
- Leg ze in de stoompan en stoom de pakketjes afgedekt in ca. 10 minuten gaar.
- Verwijder de prikkers en serveer met pasta met tomatensaus.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski