Placeholder

Slapakketjes met gehakt

De pakketjes zijn gevuld met pittig Italiaans gehakt. Serveer met pasta met tomatensaus. Kcal. p.p. : ca. 175.

De pakketjes zijn gevuld met pittig Italiaans gehakt. Serveer met pasta met tomatensaus.
Kcal. p.p. : ca. 175.

Hoofdgerecht voor vier personen.

Boodschappenlijst:

  • 400 g mager rundergehakt
  • 50 g rauwe ham
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei
  • 8 grote bladeren van Hollandse kropsla

Extra: keukenmachine, satéprikkers, stoompan (of stoommand), bakpapier.

Aan de slag!

  1. Beleg de bodem van de stoommand met bakpapier.
  2. Maal in een keukenmachine het gehakt met de ham, oregano, knoflook, ei, zout en peper fijn.
  3. Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties.
  4. Leg ze op de nerfkant van de slabladeren.
  5. Rol de bladeren voorzichtig op; vouw de zijkanten naar binnen.
  6. Zet de pakketjes vast met satéprikkers.
  7. Leg ze in de stoompan en stoom de pakketjes afgedekt in ca. 10 minuten gaar.
  8. Verwijder de prikkers en serveer met pasta met tomatensaus.

 

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski