Placeholder

Salade met sinaasappel, avocado en ham

Leg voor de vinaigrette de ui in een kommetje en schenk er het sinaasappelsap en de azijn over. Laat de ui 5 minuten marineren en meng er dan de olijfolie en mosterd door. Breng op smaak met zout en peper. Schil de sinaasappels en verwijder het wit…

Leg voor de vinaigrette de ui in een kommetje en schenk er het sinaasappelsap en de azijn over. Laat de ui 5 minuten marineren en meng er dan de olijfolie en mosterd door. Breng op smaak met zout en peper. Schil de sinaasappels en verwijder het wit…

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen.

Boodschappen
• 2 handsinaasappels
• 2 stronkjes witlof
• 2 avocado’s
• 100 g veldsla
• 8 plakjes parmaham, in repen

Voor de vinaigrette
• 1 rode ui, in dunne ringen
• sap van 1 sinaasappel
• 1 el rode-wijnazijn
• 6 el olijfolie
• 1 tl pittige mosterd

Leg voor de vinaigrette de ui in een kommetje en schenk er het sinaasappelsap en de azijn over. Laat de ui 5 minuten marineren en meng er dan de olijfolie en mosterd door. Breng op smaak met zout en peper. Schil de sinaasappels en verwijder het wit. Verdeel ze in partjes. Verwijder de uiteinden van de stronkjes witlof en snijd ze in parten. Pel de avocado’s, verwijder de pitten en snijd ze in partjes. Verdeel de veldsla over vier borden en leg er de sinaasappel, witlof, avocado en ham over. Schenk er de uienvinaigrette over. Serveer met geroosterd zuurdesembrood en boter.Bereidingstijd: ca. 20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: &Klevering-zuid, Ikea, Nijhof, Studio bazar.