Placeholder

Salade met geitenkaas en tomatentapenade

Deze Italiaanse tapenade wordt gemaakt met verse tomaten, waarbij de intense smaak helemaal tot zijn recht komt.

Deze Italiaanse tapenade wordt gemaakt met verse tomaten, waarbij de intense smaak helemaal tot zijn recht komt.

Maaltijdsalade voor 4 personen.

Voor de tapenade

  • 1/2 potje zwarte olijven zonder pit
  • 3 trostomaten
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 teen knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 2 el olijfolie

Voor de salade

  • 200 g geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 krop sla
  • 2 avocado’s
  • 2 el pijnboompitten
  • 10 sprietjes bieslook

Tomaten tapenade: · Halveer de olijven. · Was de tomaten en snijd ze in stukjes. · Snijd de ansjovis in kleine stukjes. · Pel de knoflook en snijd deze in kleine stukjes. · Stamp de olijven met de tomaatstukjes, ansjovisfilets, knoflook en kappertjes tot een grof sappig mengsel. · Roer de olijfolie erdoor. · Breng op smaak met zout en peper.

Salade: · Maak je handen vochtig en rol van de geitenkaas balletjes ter grootte van een flink soepballetje. · Roer de olie door de tapenade en wentel de balletjes erdoor. · Maak de sla schoon, was ze en scheur de bladeren in grove stukken. · Schil de avocado’s en snijd ze in plakken. · Rooster de pijnboompitten. · Leg de sla op een grote schaal en verdeel de geitenkaasballetjes met tapenade en avocado erover. · Bestrooi met de pijnboompitten en knip de bieslook erboven fijn.

Tip: smeer de tapenade eens op een geroosterd sneetje stokbrood, ingewreven met een half teentje knoflook.

Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.