Culinair

Recept voor woksoep met garnalen

Bijzonder lekker! Een oosterse woksoep met paksoi en garnalen.

Soep voor: 4 personen.
Bereidingstijd: 15 minuten

Ook lekker: Pho Bo (Vietnamese rundvleessoep)

Boodschappenlijstje

  • 180 g mie
  • 2 el wokolie
  • 500 g grote garnalen
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, het wit en het groen, fijngesneden
  • 500 g paksoi, het wit dungesneden en de groene bladeren in sliertjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl Thaise rode currypasta, of naar smaak
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen koriander
  • 800 ml kippenbouillon
  • ¾ el sojasaus
  • 1 el limoensap
  • 100 ml kokosmelk
  • verse koriander, om te serveren

 

Aan de slag!

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel daarna af met koud water en verdeel over 4 kommen.
  2. Maak je wok goed heet en verhit 1 eetlepel van de olie.
  3. Bak de garnalen met de rode chilipeper in 3 minuten, schep ze uit de wok en zet apart.
  4. Verhit de andere eetlepel olie, bak de het wit van de bosuitjes, het wit van de paksoi en de knoflook in 3 minuten zacht.
  5. De currypasta, gemalen komijn en gemalen koriander snel door de groenten en knoflook roeren.
  6. Bouillon, sojasaus, limoensap en kokosmelk toevoegen. Alles goed roeren en 5 minuten laten koken.
  7. Voeg de chiligarnalen en het het groen van de paksoi toe. Nog 2 minuten laten koken.
  8. Verdeel de soep en de garnalen over de kommen noedels en garneer elke kom met een beetje groen van de bosuitjes en wat koriander.

 

Tip


Gebruik je bevroren garnalen? Laat ze dan 3-5 minuten ontdooien in een kom water.

Ook lekker: groentesoep met pesto

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Jan, Nijhof, Dille & Kamille.

Reageer op dit artikel

Instagram