Placeholder

Recept voor groentesoep met pesto

Zelf soep maken is helemaal niet moeilijk, je moet alleen het juiste recept kennen. Daarna zet je binnen 15 minuten een heerlijke verse groentesoep op tafel.

Zelf soep maken is helemaal niet moeilijk, je moet alleen het juiste recept kennen. Daarna zet je binnen 15 minuten een heerlijke verse groentesoep op tafel.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
• 1 liter groentebouillon (zie het basisrecept)
• 1 rode ui, in ringen
• 2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes
• 1 courgette, in blokjes
• 200 g doperwten
• ½ potje pesto
• 8 sneetjes stokbrood (of ander lekker brood)
• handje verse basilicumblaadjes

Aan de slag:
1. Breng de bouillon in een ruime pan aan de kook en voeg de ui, knoflook en courgette toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken. Doe de doperwten erbij en warm alles nog 3 minuten door.
2. Verhit intussen een grillplaat op hoog vuur en rooster hierop de sneetjes brood 1 minuut. Draai ze halverwege.
3. Verdeel de soep over grote kommen en roer er een lepeltje pesto door. Smeer de rest van de pesto op de sneetjes brood. Garneer met basilicumblaadjes.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.