Recept voor Pho Bo (Vietnamese rundvleessoep)

Pho Bo, Vietnamese rundvleessoep, is makkelijk én vullend. Serveer de soep in een mooi kommetje en het staat ook nog eens prachtig op tafel!

Pho Bo, Vietnamese rundvleessoep, is makkelijk én vullend. Serveer de soep in een mooi kommetje en het staat ook nog eens prachtig op tafel!

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
• 1 l runderbouillon (van tablet)
• 2 el vissaus
• 1 el bruine suiker
• 250 ml water
• 5 cm verse gember
• 1 steranijs
• 1 kaneelstokje
• 150 g rijstnoedels
• 300 g biefstuk (2 stuks), in dunne plakjes
• 100 g taugé
• 2 lente-uitjes, in ringetjes
• 1 rode peper, in ringetjes (naar smaak)
• 1 limoen, in dunne plakjes
• handje kleine muntblaadjes
• 1 el bieslook, fijngehakt

Aan de slag:
1. Breng de bouillon tegen de kook met de vissaus, bruine suiker, het water, de gember, steranijs en kaneel. Laat 10 minuten trekken op laag vuur.
2. Breng de bouillon aan de kook, verwijder de gember, steranijs en het kaneelstokje en voeg de noedels toe. Kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in de bouillon.
3. Verdeel de biefstukreepjes* over de kommen. Schep de taugé, lente-ui en rode pepertjes er ook in. Verdeel de hete bouillon met de noedels over de kommen en serveer de soep met schijfjes limoen, muntblaadjes en gehakte bieslook.

*Het vlees gaart door de hitte van de soep, maar blijft wel lekker zacht.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.

Ook lekker:

Recept voor pittige Tom Ka Kai soep