Placeholder

Recept voor varkensschnitzel met warme bramenchutney

Varkensschnitzel is op zichzelf al lekker genoeg, maar met warme bramenchutney nog lekkerder! Serveer met aardappeltjes uit de oven.

Varkensschnitzel is op zichzelf al lekker genoeg, maar met warme bramenchutney nog lekkerder! Serveer met aardappeltjes uit de oven.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
4 ongepaneerde varkensschnitzels
3 el olijfolie
½ rode ui, gesnipperd
300 g bramen
1 cm gemberwortel, geschild en fijngeraspt
2 el rode-wijnazijn
2 el suiker
125 g rucola

Extra: plasticfolie

Aan de slag!
Snijd elke schnitzel in 3 stukken. Leg de stukken tussen 2 lagen plasticfolie en sla ze met een  deegroller iets platter (tot 2-3 mm). Zet even apart. Verhit voor de chutney 1 eetlepel olie in een kleine pan en fruit de ui in 3-4 minuten op matig vuur zacht. Voeg de bramen, gember, azijn en suiker toe en kook alles op matig vuur ca. 10 minuten tot de bramen nog net niet helemaal uit elkaar zijn gevallen. Breng de chutney op smaak met zout en peper. Bestrooi intussen het vlees met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en bak de helft van de plakjes vlees op matig tot hoog vuur in 3-4 minuten gaar en goudbruin. Bak op dezelfde manier de rest van het vlees. Verdeel de rucola over vier borden of een grote platte schaal en verdeel er de plakjes vlees over. Schep er de warme bramenchutney over. Lekker met aardappeltjes uit de oven of knapperig brood.

Bereidingstijd: 25-30 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. Met medewerking van Dille & Kamille, Studio Bazar, Ikea, Portazul.