Placeholder

Recept voor pittige Tom Ka Kai soep

Dit Thaise soepgerecht met bouillon en kokosmelk is lekker pittig. Perfect als voorgerecht of lunch.

Dit Thaise soepgerecht met bouillon en kokosmelk is lekker pittig. Perfect als voorgerecht of lunch.

Recept voor 4 personen.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
• 1 citroengras
• 1 limoen
• 750 ml kippenbouillon
• 400 ml kokosmelk
• 1 rode ui, in partjes
• 300 g kipdijfilet, in reepjes
• ½ paksoi, in repen van 2 cm
• 1 rode peper, in ringetjes (zaden eventueel verwijderen)
• 1 el vissaus
• 1 el bruine suiker
• 2 lente-uitjes, in ringetjes
• paar takjes koriander

Ook lekker: recept voor noedelsoep met tofu, kokos en paksoi.

Aan de slag:
1. Halveer het citroengras en kneus het onder een pan. Halveer de limoen en pers het sap uit een helft. Snijd de andere helft in partjes.
2. Breng het citroengras met de kippenbouillon en kokosmelk tegen de kook. Laat 5 minuten trekken op laag vuur met een deksel op de pan.
3. Voeg de rode ui en kipreepjes toe en laat een paar minuten meekoken. Doe de paksoi en rode peper erbij en breng de soep op smaak met de vissaus, bruine suiker en limoensap. Verwijder de stukken citroengras.
4. Warm alles nog 3 minuten goed door en schep in kommen. Strooi de lente-ui en koriander over de soep. Serveer met de partjes limoen. Garneer met koriandertakjes.

Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Marien.