aperol spritz

Smaakt je Aperol spritz te bitter? Dan doe je dít fout

Tijdens warme dagen is het heerlijk om een Aperol spritz te drinken. Alleen moet het drankje niet te bitter zijn.

Is dit bij jou wel het geval, dan maak je waarschijnlijk één van de volgende fouten.

1. Te droge prosecco

Wanneer je een Aperol spritz maakt, is het goed om een droge prosecco met zoete smaak te gebruiken. Deze zoetigheid helpt namelijk om de bittere smaak van de likeur te verminderen. Kies daarom liever niet voor brut.

2. Verkeerde volgorde van inschenken

Wist je dat Aperol spritz een drankje is dat je niet hoeft te mixen? Wel is het belangrijk om de ingrediënten in de juiste volgorde in te schenken. Voeg het bruiswater daarom altijd vóór de prosecco toe. Vervolgens top je de ijsblokjes, het bruiswater en de prosecco af met Aperol. Aangezien Aperol een stuk zwaarder is, zal het langzaam naar de bodem zakken. Hier mengt het zich vanzelf met de andere vloeistoffen.

3. Roeren

Wanneer je je Aperol spritz krijgt, kan het verleidelijk zijn om nog even te roeren. Maar, dit is precies wat je níet zou moeten doen. Immers: je hoeft het drankje niet te mixen. Het kan er niet alleen voor zorgen dat de Aperol spritz anders smaakt, ook kan het zijn koolzuur verliezen. Zonde!

De conclusie? Wanneer je cocktail goed is bereid en je er niet in roert, zal je bij de eerste slok eerst de prosecco proeven en erna de Aperol. Proost!

Bron: Libelle
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.