kip over datum

Kun je kip dat (een dag) over datum is nog eten?

Misschien is er geen haar op je hoofd die eraan denkt om voedsel weg te gooien. Misschien krijg je er juist de kriebels van om eten te bereiden dat al voorbij de TGT- of THT-datum is. Maar hoe zit dat met kip? Kun je dat nog eten als het over datum is?

Kip over datum

Over het algemeen zijn er twee dingen waar je je aan vast kunt houden als je twijfelt of je iets nog kunt eten of niet. Het eerste is de tenminste houdbaar tot-datum. Het tweede is het gebruik van je zintuigen: door te zien (zie je schimmel of ondefinieerbare plekken? Niet eten) , dan te ruiken (ruikt het muf of overheersend? Gooi het weg) en eventueel te proeven kom je erachter of eten nog vers genoeg is of niet. Bij kip zit het iets anders.

Te gebruiken tot

Kijk maar eens naar het kipproduct in je koelkast: dan zie je dat het een te gebruiken tot-datum heeft. Dat betekent dat je het product kunt eten vóór de datum is verstreken. Ná de datum kun je het beter weggooien, zelfs als de verpakking nog dicht is.

Ook geldt voor verse producten als kip dat je het na het openen dezelfde dag moet bereiden en/of opeten. Wil je niet alle kip gebruiken? Dan is het beter om alles meteen op te bakken en een deel te bewaren dan slechts een deel te bakken en de rest een later moment te gebruiken.

Dit vind je misschien ook interessant:

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Voedingscentrum
Foto: Getty Images