Culinair

Recept voor tacobowls met pulled pork en ananas

Leuke variatie op de klassieke tortilla: tacobowls met pulled pork. Lekker, makkelijk én het ziet er ook nog eens feestelijk uit.

Recept voor 10 tacobowls
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

– 3 tenen knoflook
– 1 ui
– 2 verse jalapeño pepers
– 2 tl gedroogde oregano
– 1 tl gedroogde tijm
– 1 tl komijn
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 3 el rode wijnazijn
– 1 el mosterd
– 4 plakken verse ananas
– 500 g gegaarde pulled pork
– kleine rode ui
– 2 bosuitjes
– 10 kleine tortilla’s
– 70 g gemengde sla.
Extra nodig: grote muffinvorm

Ook lekker: recept voor vistaco’s

Aan de slag

1. Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de jalapeño peper in kleine stukjes (verwijder de pitjes als je niet van heel scherp houdt).
2. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een kleine pan en fruit de knoflook met de ui, fijngesneden jalapeño, oregano, tijm, komijn, paprikapoeder. Laat 5 minuten zachtjes fruiten. Voeg 2 eetlepels wijnazijn, de mosterd en 1 dl water toe, breng aan de kook en laat 5 minuten inkoken. Breng op smaak met flinke versgemalen peper en zout.
3. Schil de ananas, kwast de schijven in met beetje olijfolie en leg ze 2 minuten per kant op de barbecue of hete grillpan. Snijd in stukjes.
4. Pluk de pulled pork los met 2 vorken. Verwarm een flinke koekenpan en bak de de pulled pork 10 minuten op matig vuur tot het knapperig is met bruine randjes. Voeg de saus toe en laat 5 minuten meebakken. Meng er de stukjes ananas door en houd warm tot gebruik.
5. Pel de rode ui en snijd in dunne parten. Besprenkel met een snuf zout en 1 eetlepel wijnazijn en laat 5 minuten marineren. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
6. Verwarm de oven voor op 200°C. Vouw de tortilla’s elk in een holte van de muffinvorm tot nestjes. Bak in zo’n 7 minuten tot knapperige tacobowls.
7. Serveer de tacobowls met de pulled pork, sla en gemarineerde ui en bosui zodat iedereen zijn eigen bowl kan vullen.

Probeer ook eens deze Mexicaanse bonenschotel in een tortilla

Reageer op dit artikel