Recept voor Mexicaanse bonenschotel in een tortilla

Recept voor Mexicaanse bonenschotel in een tortilla

Probeer eens wat vaker een recept zonder vlees te maken. Wat dacht je van deze Mexicaanse bonenschotel in een tortilla? Dat vindt iedereen lekker.

Probeer eens wat vaker een recept zonder vlees te maken. Wat dacht je van deze Mexicaanse bonenschotel in een tortilla? Dat vindt iedereen lekker.

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

• 2 uien, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, geraspt
• 200 g vegetarisch gehakt
• 1 zakje seasoning mix voor chili con carne à 28 g
• 1 blikje tomatenblokjes
• 1 blikje kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
• 300 g maiskorrels
½ bosje koriander, grofgesneden
• 2 bosuitjes, in ringetjes
• 80 g geraspte wortel
• 2 pakjes soft mini-tortilla’s à 200 g
• 125 ml sour cream
• 6 el geraspte kaas
• 1 flesje tabasco

Ook lekker: veganistische Mexicaanse quinoaschotel

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 185ºC. Fruit de ui en knoflook in wat milde olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak 4 minuten al omscheppend. Voeg het zakje kruiden toe en schenk al roerend de tomatenblokjes erbij.
2. Blus af met 100 ml kokend water. Breng aan de kook en laat 8 minuten zacht sudderen. Schep de bonen en de mais erbij en verwarm alles nog 4 minuten.
3. Meng de koriander met de bosui en wortelrasp.
4. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul ze royaal met de bonenschotel en garneer met de wortelmix. Schep er wat zure room op, strooi er wat kaas over en druppel er wat tabasco over. Serveer direct.

Tip: je kunt ook gedroogde kidneybonen gebruiken. Week 250 g kidneybonen 1 nacht in ruim water met 2 tl baksoda. Spoel de bonen en kook ze in ruim water in 50 minuten gaar.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur en foodstyling: Jessica Lek.

Probeer ook eens deze Mexicaanse salade met kipfilet