Recept voor vistaco’s

Als culinair redacteur moet je natuurlijk de proef op de som nemen. En dat doet onze Tessa maar al te graag. Dit is een van haar lievelingsgerechten met spinazie, die de afgelopen jaren in Vriendin stonden.Vandaag geen vlees, maar…Vistaco’s!

Als culinair redacteur moet je natuurlijk de proef op de som nemen. En dat doet onze Tessa maar al te graag. Dit is een van haar lievelingsgerechten met spinazie, die de afgelopen jaren in Vriendin stonden.Vandaag geen vlees, maar…Vistaco’s!

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 5 minuten

Ingrediënten

• 300 g zalmfilet
• 2 tl Chinees vijfkruidenpoeder
• 2 el zonnebloemolie
• 1 gele paprika
• 1 rode paprika
• 1 avocado
• 1 komkommer
• 3 el mayonaise
• paar takjes dille
• 50 g jonge spinazieblaadjes
• 8 gordita’s (kleine tarwetortilla’s)

Ook lekker: Recept voor ice cream taco

Aan de slag

1.Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrooi de zalmfilet aan beide kanten met peper, zout en de kruidenpoeder. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm 3 minuten op matig vuur. Keer om en bak nog 1 minuut aan de andere kant. Leg een deksel op de pan en draai het vuur uit. Laat de vis nog 5 minuten doorgaren in de pan.
2. Snijd intussen de paprika’s in dunne reepjes en trek met een dunschiller over de lengte 8 lange dunne repen van de komkommer. Snijd 5 cm van de breedte van de komkommer en maak hiervan kleine blokjes (de rest van de komkommer wordt niet gebruikt).
3.Halveer de avocado, wip de pit eruit en lepel het vruchtvlees eruit.
4.Pureer de avocado met een staafmixer met de mayonaise en de dille tot een romige saus.
5.Hang de tortilla’s over een ovenrooster met de uiteinden naar beneden en bak in 5 minuten goudbruin en krokant.
6.Laat afkoelen en zet met de open kant naar boven in een mandje of op een bord.
7.Vul ze met de spinazie, paprika’s en een komkommerslierten. Breek de vis in stukken en verdeel deze over de taco’s. Schep er een lepel avocado-mayonaise op en bestrooi met de komkommerblokjes.

Productie: Tessa Klösters.

Probeer ook eens: Recept voor tortilla-taco’s met gehakt