Culinair

Recept voor stoofpotje van kabeljauw en venkel

Maak vanavond dit zomerse stofpotje. Heerlijk licht en fris!

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen: 200 g droogkokende rijst • 20 g bladpeterselie • 2 venkelknollen met groen, in partjes • 2 rode uien, in ringen • 200 ml witte wijn • 200 ml visbouillon • 2 teentjes knoflook, geperst • paar takjes rozemarijn • 4 trostomaten, in blokjes • 400 g kabeljauw, in blokjes van 3 à 4 cm

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de bladpeterselie fijn en meng de helft met een paar eetlepels olijfolie. Schep het mengsel door de rijst. Haal het groen van de venkel en hak fijn. Snijd de venkelstelen in stukjes en halveer de knollen. Snijd de helften elk in 6 parten. Bak de venkel en ui een paar minuten in 2 eetlepels olie in een ruime pan. Voeg de wijn, bouillon, knoflook en
rozemarijn toe. Laat 15 minuten stoven op laag vuur met een deksel op de pan, totdat de venkel zacht is. Voeg tomaat en kabeljauw toe. Sluit de pan met een deksel en stoof de vis in 5 tot 8 minuten gaar. Bestrooi met de resterende peterselie en het venkelgroen.

Reageer op dit artikel

Instagram