Placeholder

Recept voor salade met biefstuk en warme mosterddressing

Deze maaltijdsalade is supersnel klaar en is rijk aan vitaminen (radijs en sla) en eiwitten (biefstuk). Het smaakt licht en je krijgt er wel een gevuld, maar geen ‘vol’ gevoel van.

Deze maaltijdsalade is supersnel klaar en is rijk aan vitaminen (radijs en sla) en eiwitten (biefstuk). Het smaakt licht en je krijgt er wel een gevuld, maar geen ‘vol’ gevoel van.

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 2 biefstukjes (a 125 gr)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 3 eetlepels crème fraîche light 
  • 100 gram veldsla
  • 1 bosje radijsjes (in plakjes)
  • Eventueel bruin stokbrood

Aan de slag!

  1. Bestrooi 2 biefstukjes (à 125 g) met zout en peper
  2. Verhit in een ruime koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak de biefstukjes ca. 2 minuten per kant.
  3. Haal ze uit de pan en laat even rusten.
  4. Roer door het achtergebleven bakvet 1 eetlepel grove mosterd en 3 eetlepels crème fraîche light en 1 eetlepel citroensap.
  5. Verdun de saus eventueel met een scheut water.
  6. Snijd de biefstuk in plakjes.
  7. Verdeel 100 gram veldsla, 1 bosje in plakjes gesneden radijsjes en de plakjes biefstuk over borden en schenk er de mosterddressing over.

Serveer met bruin stokbrood.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten.

Bereiding: Goran Todorovic. Recept: Tal Maes. Fot0: Peter Kooiman. Styling: Désirée van Dijk.