Placeholder

Recept voor romige kaasfondue met champagne

Om alvast in de stemming te komen voor morgen, hebben wij een leuk ideetje voor je: romige kaasfondue met champagne. Dat wordt smullen!

Om alvast in de stemming te komen voor morgen, hebben wij een leuk ideetje voor je: romige kaasfondue met champagne. Dat wordt smullen!

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
300 ml champagne, prosecco of cava
2 el maïzena
150 g roomkaas naturel
200 g Gruyère, grof geraspt
200 g Emmentaler, grof geraspt
1 teen knoflook, geperst
eventueel 2 el olijfolie met truffelaroma

Om te dippen (maak eventueel een keuze):
1 stokbrood, in blokjes
2 stronkjes witlof, blaadjes losgehaald
4 stengels bleekselderij, in stukjes
250 g kastanjechampignons, gehalveerd
1 bos radijsjes, schoongemaakt
300 g beetgaar gekookte bloemkool- of broccoliroosjes

Extra: vuurvaste kaasfonduepan, fonduevorken, rechaud met waxinelichtje

Aan de slag!
Roer in een kommetje 2 eetlepels van de champagne, prosecco of cava door de maïzena. Breng in een fonduepan de rest van de champagne aan de kook. Voeg de roomkaas toe en klop met een garde tot de kaas in de drank is opgelost. Zet het vuur laag en voeg de Gruyère en Emmentaler in porties toe. Roer tot de kaas is gesmolten. Meng er het maïzenapapje, de knoflook en eventueel de truffelolie door. Breng op smaak met versgemalen peper. Zet de fonduepan op een rechaud met een waxinelichtje op tafel en zet er schaaltjes met dipingrediënten naast.

Tip! Maak er een Hollandse fondue van door de Gruyère en Emmentaler te vervangen door geraspte belegen Goudse kaas en Hollandse gatenkaas.

Tip! Voeg voor een chique tintje eventueel nog wat truffelolie toe.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Studio Bazar, Zara-Home.