Culinair

Recept voor risotto met doperwten, bacon en geitenkaas

Dit recept voor risotto met doperwten, bacon en geitenkaas van Jamie Oliver is een van de favorieten van lifestyleredacteur Erica. “Ik vind de combinatie van erwtjes, bacon en geitenkaas echt naar voorjaar smaken.”

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

• 1 l kip- of groentebouillon
• 25 g boter
• ½ ui, fijngesneden
• 100 g bacon
• 1 bosje verse tijm
• 400 g risotto
• 150 ml witte wijn
• 200 g diepvrieserwten
• 100 g kruimelige geitenkaas
• 75 g parmezaan, geraspt

Ook lekker: basilicumrisotto met zalm

Aan de slag

1. Verwarm de bouillon in een steelpan. Smelt de boter in een andere pan en voeg de ui, bacon en tijm toe. Bak 8 minuten op laag vuur tot de ui zacht, maar niet gekleurd is. Voeg de rijst toe en zet het vuur hoger.
2. Voeg na een minuut, als de rijst transparant wordt, de wijn toe en blijf roeren. Voeg als de wijn is opgenomen door de rijst een soeplepel bouillon en een snufje zout toe. Zet het vuur lager, laat de rijst een beetje pruttelen en voeg steeds een beetje bouillon toe zodra het vorige is opgenomen.
3. Voeg de erwten toe met het laatste beetje bouillon. Roer tot de rijst zacht is en breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur en roer de helft van de geitenkaas en parmezaan erdoor.
4. Verdeel over de borden en besprenkel met de rest van de kaas.

Tips

• Als je niet van geitenkaas houdt, kun je die door feta vervangen.
• Zonder bacon en met groentebouillon wordt dit een vegetarisch gerecht.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Foodstyling: Jessica Lek. Met dank aan: Nijhof Woonwarenhuis, Dille & Kamille, Zara Home, Studio Bazar. 

Risotto over? Maak dan deze heerlijke krokante risottokroketjes 

Reageer op dit artikel