Placeholder

Recept voor pita-tosti met gemarineerde feta

Heerlijk begin van de week!

Heerlijk begin van de week!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten: 
– 150 g feta, in blokjes
– 4 el olijfolie
– 1-2 el citroensap
– 1 teen knoflook, fijngehakt
– 1 tl gedroogde oregano
– 300 g spinazie
– 50 g zwarte olijven, zonder pit en grofgehakt
– 4 maaltijdpita’s
– Tzatziki, voor erbij.

Extra nodig: contactgrill of grillpan

Aan de slag:
Meng de feta met 2 el olijfolie, het citroensap, de knoflook, oregano en zout en peper naar smaak. Zet 30 minuten weg om te marineren. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Snijd de pita’s open en vul ze met de spinazie, feta en olijven. Bak de pita’s in de contactgrill of grillpan aan beide kanten goudbruin en warm. Serveer met een schaaltje tzatziki.

Bereidingstijd: 25 minuten
Marineren: 30 minuten