Placeholder

Recept voor pastasalade met surimi en grapefruit

Pasta’s zijn altijd heerlijk om te maken! Heb je deze variatie weleens geprobeerd?

Pasta’s zijn altijd heerlijk om te maken! Heb je deze variatie weleens geprobeerd?

Bereidingstijd: 25 minuten

Doe de salade in kommetjes en je serveert poké bowls

Ingrediënten: 300 g macaroni • 200 g surimi • 2 grapefruits, in partjes • 250 g doperwten, diepvries • 125 g crème fraîche • 2 el mayonaise • 1 bakje dille (15 g), fijngehakt
2 el olie • 200 g wokgarnalen (optioneel), ontdooid

Aan de slag!

Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud onder de kraan.

Snijd de surimi in kleine stukjes. Schil de grapefruits zo dik dat het witte vlies meekomt met de schil. Verwijder vervolgens de partjes tussen het binnenste vliesje met een mesje. Bekijk de video hieronder om te zien hoe je dat doet.

Ontdooi de doperwten in heet water en giet af op een zeef. Roer de crème fraîche los met de mayonaise en schep door de pasta. Meng er de doperwten, grapefruitpartjes en surimi en ¾ van de dille door. • Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de wokgarnalen in 5 minuten gaar. Schep de pasta op een grote schaal en verdeel de garnalen erover. Bestrooi met nog wat dille.