Placeholder

Recept voor Normandische mosselen met spekjes, champignons en room

Heerlijk: mosselen op z’n Frans!

Heerlijk: mosselen op z’n Frans!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
-2 kilo mosselen
klontje boter
2 sjalotjes, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
150 g gerookte spekreepjes
250 g champignons, in plakjes gesneden
200 ml witte wijn
100 ml room
bosje peterselie, fijngehakt

Aan de slag!
De mosselen schoonmaken en goed controleren of ze leven. Smelt de boter in een grote pan en bak de sjalotjes en knoflook in 3 minuten zacht. Voeg de spekreepjes toe en laat ze 3 minuten meebakken. Roer de champignons erdoor gedurende 2 minuten. Verhoog het vuur, doe de mosselen in de pan en voeg de witte wijn toe. Leg een deksel op de pan en laat de mosselen 5-8 minuten stomen, maar schud de pan af en toe zodat de mosselen gelijkmatig garen. Roer de room en peterselie op het laatst door de mosselen en serveer met stokbrood of frietjes.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Tips: 
-Serveer de mosselen met stokbrood of versgemaakte frietjes.
-Je hebt geen zout nodig. Mosselen zijn van zichzelf zout genoeg en het spek voegt ook een zoute smaak aan het gerecht toe.
-Geef er ook lepels bij! Het romige kookvocht van de mosselen is heerlijk!

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Ikea, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, H&M Home.