Placeholder

Recept voor hotdogs met bietjessalade

Met bietjes kun je alle kanten op. Wat dacht je van deze heerlijke hotdogs?

Met bietjes kun je alle kanten op. Wat dacht je van deze heerlijke hotdogs?

Recept is voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 15 minuten

Ingrediënten:
• 2 rode bieten (300 g)
• 4 g zout
• 4 g suiker
• 2 el azijn
• 4 varkensworstjes (saucijsjes)
• 1 grote ui, in dikke ringen
• 50 g bloem
• 200 ml zonnebloemolie
• 4 pistoletjes
• 2 el mayonaise
• 50 g babyspinazie
• mosterd in een spuitfles
• 1 el bieslook, fijn gehakt

Aan de slag:
• Schil de bieten en schaaf ze op een mandoline in dunne reepjes*. Doe de reepjes in een kom en meng het zout en de suiker erdoor. Laat 15 minuten staan. Knijp er zo veel mogelijk vocht uit (dit wordt niet gebruikt) en meng de azijn erdoor.
• Verwarm de oven voor op 180°C.
• Bak de worsten in een paar eetlepels olie rondom bruin. Leg ze op een bakblik en gaar ze 10 minuten door in de oven.
• Haal de uienringen los van elkaar en bestrooi met zout. Laat 5 minuten staan. Haal de ringen door de bloem. Doe ze over in een zeef en schud de overtollige bloem eruit. Verhit de olie in een koekenpan tot 180°C (of gebruik een frituurpan gevuld met plantaardige olie). Bak de uienringen tot ze zijn uitgebruist. Schep ze met een schuimspaan uit het vet en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout.
• Warm de pistoletjes 5 minuten op in de oven. Snijd aan de bovenkant over de lengte een driehoek uit de broodjes zodat er ruimte komt voor de worstjes. Smeer de snijvlakken van de broodjes in met wat mayonaise.
• Beleg de broodjes met blaadjes spinazie en leg hierop een flinke pluk van de bietensalade. Doe er de worsten op en spuit er mosterd over. Garneer met de gebakken uienringen. Bestrooi met bieslook.

*Je kunt hiervoor ook goed een fijne rasp gebruiken.

Tip: serveer de rest van de bietensalade met de rest van de spinazie als salade erbij. Bestrooi met bieslook.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.