Recept voor gnocchi met zomergroenten

Gnocchi is een Italiaanse pasta soort. Dit recept met knapperige groenten is super makkelijk te maken en ook nog eens erg lekker.

Gnocchi is een Italiaanse pasta soort. Dit recept met knapperige groenten is super makkelijk te maken en ook nog eens erg lekker.

Bereiding: 8 minuten

Ingrediënten

• 600 g gnocchi
• 2 groene minicourgettes
• 2 witte minicourgettes
• 16 radijsjes
• 1 sjalot
• 4 flinke snufjes kerriepoeder
• 2 snufjes karwijzaad. Voor de garnering: blaadjes koriander
• blaadjes kervel
• schilfers parmezaan

Ook lekker: Recept voor pasta presto

Aan de slag

1. Bak de gnocchi 4 minuten op matig vuur in een klontje boter in een koekenpan.
2. Was de groenten en snijd de kapjes en het loof eraf. Snijd de courgettes in plakjes en de radijsjes in vieren. Pel de sjalot en snijd in 8 partjes.
3. Zet het vuur onder de gnocchi lager.  Voeg de groenten, sjalot, kerrie, karwij en wat zout toe. Bak al omscheppend 4 minuten; de groenten moeten nog krokant zijn. Garneer met blaadjes koriander, kervel en Parmezaanse kaas.

Meer receptinspiratie: Recept voor gnocchi met ham en doperwtjes

Wil je meer van deze snelle pastarecepten? In het kookboek 7 minuten in de keuken – Pasta van Soizic Chomel de Varagnes staan maar liefst 30 recepten.