Placeholder

Recept voor gnocchi met ham en doperwtjes

Heb jij weleens gnocchi gegeten? Het is een pastasoort gemaakt van aardappel. Je kunt het met van alles combineren en het hoeft maar 3 minuten te koken. Ideaal!

Heb jij weleens gnocchi gegeten? Het is een pastasoort gemaakt van aardappel. Je kunt het met van alles combineren en het hoeft maar 3 minuten te koken. Ideaal!

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
• 40 g boter
• 6 sjalotjes, in vieren gesneden
• 250 g hamblokjes
• 300 g doperwtjes (uit de diepvries)
• zout en peper
• 125 ml kippenbouillon
• 500 g gnocchi
• 20 g platte peterselie, fijngesneden
• 40 g geraspte Parmezaanse kaas

Aan de slag:
1. Smelt de boter in een grote koekenpan, voeg de sjalotjes toe en bak op een zacht vuur al roerend in 5 minuten. Voeg de ham toe en bak 3 minuten mee. Roer de doperwtjes erdoor met wat zout en peper.
2. Schenk de kippenbouillon in de pan, verhoog het vuur, leg een deksel op de pan en laat 6 minuten koken. Voeg de gnocchi toe, leg het deksel terug en laat nog 3 minuten koken.
3. Haal de pan van het vuur af, roer de peterselie en Parmezaanse kaas erdoor en serveer.