Recept voor mafaldine met broccoli, pindasaus en sesam

Mafaldine is een lintvormige pasta met golvende randen. Je kunt ‘m heerlijk combineren met broccoli, pindasaus en sesam. Eet smakelijk!

Mafaldine is een lintvormige pasta met golvende randen. Je kunt ‘m heerlijk combineren met broccoli, pindasaus en sesam. Eet smakelijk!

Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten

• 400 g mafaldine (of andere lintpasta)
• 240 g broccoli­roosjes
• 200 g reepjes spek of bacon
• 1 teen knoflook
• 2 el pindakaas
• 2 tl sojasaus met minder zout
• 60 ml room
• 3 tl sesamolie
• 15 g wit sesamzaad

Ook lekker: Recept voor pittige vlamtosti’s

Aan de slag

1. Kook de pasta beetgaar. Kook de broccoli 5 minuten in een pan kokend water.
2. Bak de spek- of baconreepjes uit en zet apart. Pel en hak de knoflook. Meng in een pan de pindakaas met de sojasaus, room, olie en 1,2 dl water en laat 5 minuten op laag vuur smelten. Schenk deze saus over de bacon.
3. Laat de pasta uitlekken, voeg een klein beetje zout toe en meng met de pindasaus. Voeg de uitgelekte broccoli toe en bestrooi met sesamzaadjes.

Wil je meer van deze snelle pastarecepten? In het kookboek 7 minuten in de keuken – Pasta van Soizic Chomel de Varagnes staan maar liefst 30 recepten.

Foto: Peter Kooiman

Probeer ook eens: Recept voor vistaco’s