Placeholder

Recept voor… gekleurde spies met kippenlevertjes

Een echte zomerse verrassing: spies met kippenlevertjes, paprika en spek.

Een echte zomerse verrassing: spies met kippenlevertjes, paprika en spek.

Boodschappenlijstje
-200 g kippenlevertjes
-2 dl water met 1 theel. (kruiden)zout
-rode, groene en gele paprika 
-24 lange repen spek
-barbecue olie

Extra nodig: barbecue, kookpan, vergiet, spiesen, kwastje

Aan de slag
Steek de barbecue tijdig aan.
Kook de kippenlevertjes in water met zout even kort voor.
Spoel ze direct erna met koud water en laat de levertjes dan uitlekken.
Maak alle paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken.
Wikkel de paprika’s in het spek. 
Rijg de levertjes dan met de paprika’s afwisselend aan de spiesen.
Bestrijk de levers en de paprika met een beetje olie vóór het roosteren.
Leg de spiesen op het rooster en reken dan ca. 5 minuten.
Keer de spiesen regelmatig en gebruik eventueel een aluminium barbecueschaal.

Lekker met: een tomaten/oregano quiche en frisse salade.

Kiptip
Neem een aluminium wokschotel waarin ook een hele kip te bereiden is. Roerbak daarin blokjes spek en voeg paprika’s in blokjes toe. Bak de voorgekookte levers mee en maak dit op smaak met Cajunkruiden.