Recept voor gehaktflapjes met chilidip
17 september 2013
Dat wordt lekker lunchen met deze gehaktflapjes!
Dat wordt lekker lunchen met deze gehaktflapjes!
Snack of lunchgerecht, 4 stuks
Boodschappenlijstje:
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 200 g half-om-half gehakt
- 1/2 tl gemalen kaneel
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 8 gewelde pruimen, fijngesneden
- 1 tl gedroogde oregano
- 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 1 ei, losgeklopt
- 1 el sesamzaad
- zoete chilisaus, om te dippen
- Extra: bakplaat bekleed met bakpapier
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie.
- Fruit de ui.
- Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Schep de kaneel, komijn, pruimen en oregano met zout en peper naar smaak erdoor.
- Laat het gehakt een paar minuten afkoelen.
- Schep het lauwwarme gehakt op de deegplakjes.
- Bestrijk de rand met ei en vouw diagonaal dicht.
- Druk de naden goed aan en leg ze op de bakplaat.
- Bestrijk de gehaktflapjes met ei en strooi er het sesamzaad over.
- Bak de gehaktflapjes in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
- Serveer met de chilisaus om te dippen.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Oven: 25 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink