Placeholder

Recept voor Frisse rijstsalade met zalmfilet

Binnen een halfuurtje heb je dit gezonde en lichte gerecht op tafel. Zalm is een vis vol goede vetten en de rijstsalade lekker licht.

Binnen een halfuurtje heb je dit gezonde en lichte gerecht op tafel. Zalm is een vis vol goede vetten en de rijstsalade lekker licht.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 300 g wilde en witte rijst
  • 250 g gesneden snijbonen (vers of diepvries)
  • geraspte schil en sap van 1 (biologische) citroen
  • 6 bosuitjes, in dunne ringen
  • 8 el olijfolie
  • een flinke hand verse basilicum, in reepjes
  • 4 zalmfilets (à 150 g)

Aan de slag!

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, kook de laatste 4 minuten de snijbonen mee.
  2. Giet de rijst en bonen af en meng er meteen het citroenrasp en -sap, de bosuitjes en 6 el olijfolie door.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Laat de rijst tot lauwwarm afkoelen (zo trekken de smaken er goed in) en meng er de basilicum door.
  5. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
  6. Verwarm de rest van de olie in een pan en bak de zalmfilets 3 à 4 minuten per kant.
  7. Serveer met de rijst en eventueel een tomatensalade.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof en Studio bazar.