Placeholder

Recept voor aardappel guacamole met grijze garnaaltjes

Perfect voor op deze bijzondere dag: heel feestelijk én zo klaar!

Perfect voor op deze bijzondere dag: heel feestelijk én zo klaar!

Voor 2 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 3 vastkokende aardappels
  • 1 eetlepel om in te bakken olijfolie
  • (of grof zeezout) fleur de sel
  • 1 1/2 avocado
  • sap van een limoen
  • 100 g kleine roze of rivierkreeftjes garnalen
  • lente-uitje
  • 1/4 van een groene chilipeper
  • olijfolie extra vierge
  • 1/2 bosje koriander
  • uit de molen peper


Aan de slag!

  1. Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water en snij ze in schijfjes van 3 mm dikte.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappeltjes in ongeveer 7 minuten gaar en goudbruin.
  3. Bestrooi lichtjes met fleur de sel (of grof zeezout).
  4. Schil de avocado en snij in plakjes.
  5. Verdeel de avocado met de aardappeltjes over 2 borden .
  6. Besprenkel met limoensap.
  7. Verdeel er de garnalen over.
  8. Hak het lente-uitje en de chilipeper fijn en strooi over de borden. Besprenkel eventueel met nog wat olijfolie. Garneer met koriander en bestrooi met gemalen peper uit de molen en een snufje fleur de sel.

Bereidingstijd: 15 min.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.aardappels.nl