Bananenbrood

Recept voor pindakaas-bananenbrood van Laura’s Bakery

Iedere keer vind ik het weer een uitdaging om een nieuwe variatie op mijn bananenbrood basisrecept te bedenken. Deze met pindakaas en pretzels was verrassend lekker en gaat zeker nog vaker gemaakt worden.

Voor 12 plakjes

Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 40-45 minuten

Ingrediënten

• 3 rijpe bananen (ongeveer 300-350 g)
• 3 eieren
• 1 tl vanille-extract
• 100 g amandelmeel
• 150 g bloem
• 1 tl bakpoeder
• 1 tl baking soda
• snuf zout
• 100 g pindakaas
• 75 g pretzels, in stukjes

Extra nodig: 25 cm cakeblik, pindakaas en pretzels ter decoratie.

Aan de slag

1. Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren en het vanille-extract toe en mix kort tot één geheel. Voeg amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het volledig is opgenomen.
2. Roer de pindakaas in een apart schaaltje al even los, verwarm het eventueel even in de magnetron als dit lastig gaat. Voeg pindakaas en pretzelstukjes toe aan het beslag en spatel erdoor, het is niet erg als er nog klontjes pindakaas zijn.
3. Stort het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede bakvorm. Verdeel er nog wat pindakaas over en ‘roer’ door het beslag zodat er swirls ontstaan. Verdeel er ook de extra pretzels over.
4. Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180°C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.

Tip: Je kunt jouw favoriete pindakaas gebruiken, ikzelf geef de voorkeur aan een stevige pindakaas, dunnere pindakazen met meer olie kunnen effect hebben op het resultaat en de baktijd.

Bewaren: afgedekt buiten de koelkast 2-3 dagen te bewaren.

Lees ook: 4 tips om je bananenbrood nóg lekkerder te maken

Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Kieft.