Simpel recept voor bananenbrood

4 tips om je bananenbrood nóg lekkerder te maken

Bananenbrood is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Met deze tips maak je ‘m nog net even iets specialer.

1. Weeg alles goed af

Om uiteindelijk een smeuïg beslag te krijgen, is het van belang dat je de ingrediënten zorgvuldig afweegt. Bakken wordt niet voor niets een ‘exacte wetenschap’ genoemd.

2. Gebruik rijpe bananen

Donkere bananen zijn misschien niet zo lekker meer om los te eten, maar voor bananenbrood zijn ze perfect. Ze zijn namelijk een stuk zoeter en zachter, waardoor ze makkelijker te mixen zijn.

3. Niet te veel mixen

Goed mengen is belangrijk, maar doe dit niet té enthousiast. Wanneer je intensief mixt, loop je het risico dat het brood een te stevige textuur gaat krijgen. Je kunt dit voorkomen door de natte en droge ingrediënten van elkaar te onderscheiden. Maar in het midden van je droge ingrediënten een gat en giet hier de natte bij. Vervolgens meng je deze door elkaar met een lepel in plaats van mixer.

4. Extra toppings

Maak je bananenbrood net even wat specialer met wat lekkere toppings. Wat dacht je bijvoorbeeld van noten, fruit, kokos of pure chocolade? Het is vast en zeker een succes.

Bron: Flair.be

Lees ook: waarom we ineens massaal bananenbrood aan het bakken zijn

Lees Vriendin digitaal

Voor €6,50 per maand

Ja, dit wil ik!

042020 Digitaallezen Hp

Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.