Placeholder

Mihoensalade met biefstuk

In Thailand worden de meeste salades gemaakt zonder olie. Door de vissaus, het limoensap en de chilliepepers is deze lichte maaltijdsalade onmiskenbaar Thais.

In Thailand worden de meeste salades gemaakt zonder olie. Door de vissaus, het limoensap en de chilliepepers is deze lichte maaltijdsalade onmiskenbaar Thais.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 250 g mihoen
  • 2 el olie
  • 400 g biefstuk
  • sap van 2 limoenen
  • 2-3 el vissaus
  • 1 tl suiker
  • 1 rode chilipeper (zaadjes verwijderd), fijngehakt
  • 2 bosuitjes, fijngehakt
  • 3 tomaten (zaadjes verwijderd), in dunne repen
  • 0,5 Chinese kool, in dunne repen
  • 100 g taugé
  • 25 g cashewnoten

Aan de slag!

  1. Laat de mihoen ca. 5 minuten wellen in kokend water.
  2.  Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de biefstukjes ca. 1-2 minuten per kant, zodat ze vanbinnen rose zijn.
  3. Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten.
  4. Giet de mihoen af en laat hem uitlekken in een vergiet.
  5. Knip de mihoen met een schaar in stukken.
  6. Meng in een kommetje het limoensap met de vissaus, suiker, chilipeper en bosuitjes voor de dressing.
  7. Snijd de biefstuk in dunne plakjes.
  8.  Schep de mihoen in een schaal en meng er de dressing, tomaten, kool en taugé door.
  9. Leg er de reepjes biefstuk op en strooi er de cashewnoten overheen.

Eet smakelijk!

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk