Placeholder

Mexicaanse gevulde wraps

Ga vandaag op de Mexicaanse toer en maak deze heerlijke wraps! Ze zijn gevuld met onder andere gehakt, mais en bonen.

Ga vandaag op de Mexicaanse toer en maak deze heerlijke wraps! Ze zijn gevuld met onder andere gehakt, mais en bonen.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
– 
1 rode ui
– 1 teentje knoflook
– 4 trostomaten
– 2 el olie
– 
500 g rundergehakt
– 1 tl komijnzaad
– 2 tl gedroogde
oregano
– 1 tl paprikapoeder
– 1 blikje mais à 400 g, uitgelekt
– 1 blikje zwarte bonen à 400 g, uitgelekt
– 2 avocado’s
– 10 g koriander
– 1 paprika in reepjes
– 4 grote tortillawraps

Aan de slag:
Snipper de rode ui en pers de knoflook uit. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt met de ui en knoflook in 5 minuten rul en gaar. Voeg het komijnzaad, de paprikapoeder en de oregano toe en bak deze een minuutje mee. Voeg 3 van de tomaten, mais en bonen toe en warm alles goed op.

Snijd de avocado’s rond de pit doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Hak de koriander en meng de helft ervan door de avocadopuree. Breng op smaak met de overgebleven stukjes tomaat, peper en zout. Snijd daarna de paprika in reepjes. Vul de wraps met het gehaktmengsel en de paprikareepjes. Schep er een lepel guacamole en wat koriander op.

Tip: Ook lekker met crème fraîche!

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën