Placeholder

Linzen met zomergroenten en geitenkaas

Vega eten, mega lekker

Vega eten, mega lekker

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

1 bos bospeentjes

2 koolrabi’s

2 uien

2 venkel

1 1/2 dl olijfolie

1 teen knoflook

1 limoen

1 blik linzen (400 g)

300 g geitenkaas

Aan de slag!

· Verwarm de oven voor op 200˚C · Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze in stukken · Verdeel de groenten over een ovenschaal en besprenkel ze met de olie · Bestrooi met zout en peper · Plet de knoflook en voeg deze toe aan het groentemengsel · Was en snijd de limoen in vier parten, verdeel deze over de groenten · Schep alles goed door · Bak de groenten in ca. 40 minuten onder af en toe omscheppen gaar · Verwarm de linzen en laat ze uitlekken · Neem de groenten uit de oven en pers de geroosterde limoenparten boven de groenten uit · Schep de linzen door het groentemengsel · Doe over in een schaal en verkruimel de geitenkaas erover.

Lekker met komkommersla.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desiree van Dijk.