Placeholder

Hollandse kaasfondue met bier en mosterdkaas

Bier kun je ook heel goed in fondue verwerken. De mosterdkaas kun je eventueel vervangen door komijnekaas.

Bier kun je ook heel goed in fondue verwerken. De mosterdkaas kun je eventueel vervangen door komijnekaas.

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 2 el maïzena
  • 1 flesje bier
  • 300 g belegen kaas, geraspt
  • 300 g mosterdkaas, geraspt
  • 1 el citroensap
  • 2 bosuitjes, in dunne ringenversgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Los in een kommetje de maïzena op in 4 eetlepels bier
  2. Verwarm de rest van het bier in een vuurvaste fonduepan en smelt er in porties en al roerend de kazen in
  3. Meng er het maïzenamengsel, het citroensap en de bosuitjes door en laat de fondue nog 2-3 minuten zachtjes koken tot hij mooi dik is
  4. Breng op smaak met zwarte peper
  5. Zet de kaasfondue op een rechaud op tafel.

DIPTIP: gekookte aardappels (bijvoorbeeld krieltjes), blokjes appel, beetgaar gekookte bloemkoolroosjes, beetgaar gekookte sugar snaps of sperziebonen, radijsjes.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.