Placeholder

Het succesrecept van Guus Meeuwis

Deze week interviewde Vriendin Guus Meeuwis. Naast muziek is koken Guus’ grote passie: niet voor niets had hij zijn eigen pop-uprestaurant.

Deze week interviewde Vriendin Guus Meeuwis. Naast muziek is koken Guus’ grote passie: niet voor niets had hij zijn eigen pop-uprestaurant.

Het lekkerste recept van Guus is spaghetti vongole. Hij vertelde aan ons hoe je dit lekkere recept thuis kunt maken.

Ingredienten:
– Spaghetti
– Een netje Vongole
– Een rode peper
– 5 tenen knoflook
– Bosje peterselie
– 1 Sjalotje
– 1 glas Witte wijn
– Olijfolie
– Boter

Aan de slag:
Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Snipper de rode peper, knoflook, peterselie en het sjalotje fijn. Schenk ruim olijfolie in een wok of diepe koekepan. Fruit alles wat je net gesneden hebt. Doe hier de vongole bij nadat je deze hebt schoongespoeld. Laat dit even meebakken zodat de schelpjes een beetje open gaan. Na 2 minuten kun je het afblussen met witte wijn. Zet het vuur flink omhoog zodat het gaat pruttelen en de schelpen verder open gaan. Voeg een klontje boter toe zodat de schelpen mooi gaan glimmen. Giet de spaghetti af zodra deze klaar is. Doe de spaghetti in een mooie schaal en giet daar de saus met de vongole overheen. Et voila!