Placeholder

Gevulde pizza’s met gehakt

Kleine pizzaatjes vinden kinderen altijd leuk om te maken. In het weekend heb je iets meer tijd om lekker met z’n allen de keuken in te gaan.

Kleine pizzaatjes vinden kinderen altijd leuk om te maken. In het weekend heb je iets meer tijd om lekker met z’n allen de keuken in te gaan.

Lunch- of hoofdgerecht, 8 stuks.

Boodschappenlijst:

  • 1 pak mix voor pizzabodem (450 g)
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine stengel prei, in dunne ringen
  • 1 kleine rode paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes
  • 400 g rundergehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 g)
  • bloem om te bestuiven.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 225ºC
  2. Maak het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  3. Verhit de olie in een ruime pan en bak de knoflook, prei en paprika 2 minuten
  4. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul
  5. Meng er de oregano en tomatenpuree doorheen
  6. Voeg een klein scheutje water toe en laat de saus afgedekt 15 minuten sudderen
  7. Breng op smaak met zout en peper
  8. Verdeel het deeg in 8 gelijke balletjes
  9. Rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ze een doorsnede van ca. 15 cm hebben
  10. Beleg een helft met het gehaktmengsel en klap het deeg over de vulling heen
  11. Duw de randen met de tanden van een vork dicht
  12. Bak de pizza’s in de oven in ca. 15 minuten licht goudbruin en gaar.

De smaak wordt nog lekkerder als je ze voor het opdienen 10 minuten laat staan.

TIP: Kinderen vinden zelf deeg maken leuk: Meng in een kom 400 gram bloem met 1 theelepel zout, 1 zakje gedroogde gist en 200 ml lauwwarm water (als het deeg te droog is, voeg je nog een klein scheutje water toe). Kneed er een soepel en zacht deeg van en laat het onder een vochtige theedoek minimaal 1 uur rijzen. Het deeg is klaar om er pizza van te maken.

Recept: Tal Maes. Productie: Priscilla de Leeuw. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.