Gegratineerde vis met groenten

Wat eten we vandaag? Deze visschotel is supermakkelijk en voor het hele gezin.

Wat eten we vandaag? Deze visschotel is supermakkelijk en voor het hele gezin.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

1 grote courgette, in plakken

4 tomaten, in plakken

2 tl Italiaanse kruiden

2 tenen knoflook, geperst

2 el olijfolie

3 sneetjes witbrood, korsten verwijderd

4 stukken witvis à 150 g (bijv. kabeljauw of tilapia)

Extra: rechthoekige ovenschaal (ingevet), keukenmachine

Aan de slag!

*Verwarm de oven voor op 200ºC *Verdeel de plakjes courgette en tomaat om en om dakpansgewijs over de ovenschaal *Verdeel er de Italiaanse kruiden, knoflook en 1 eetlepel olijfolie over *Strooi er wat zout en peper over *Schuif de schaal 10 minuten in de oven *Maal intussen in een keukenmachine de sneetjes brood tot kruim *Bestrooi de vis met zout en peper *Haal de schaal uit de oven en verdeel de vis over de groenten *Strooi er het broodkruim over en sprenkel er nog 1 eetlepel olijfolie over *Zet de schaal terug in de oven en bak alles nog 10 à 15 minuten tot de vis gaar en het brood goudbruin is *Lekker met een frisse groene salade en enkele sneetjes bruin stokbrood.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.