Placeholder

Eenpersoons taartjes met een romige spinazie-zalmvulling

Staat heel gezellig en kan als voorgerechtje of met een salade als licht hoofdgerecht. Variëren mag!

Staat heel gezellig en kan als voorgerechtje of met een salade als licht hoofdgerecht. Variëren mag!

Lunchgerecht of licht hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

Voor het deeg:

  • 100 g koude boter in blokjes
  • 200 g bloem
  • 1 klein ei

Voor de vulling:

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g spinazie (panklaar)
  • 15 g dille
  • 1 blikje (210 g) wilde roze zalm, uitgelekt en in stukjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eieren
  • 100 g gerookte zalm

Extra: 4 kleine ronde taartvormen (11 cm doorsnee) met uitneembare bodem, ingevet.

Aan de slag!

  1. Maak het deeg in een kom, door de boter door de bloem te wrijven.
  2. Voeg het ei en een mespunt zout toe en kneed het snel tot een samenhangend deeg.
  3. Verdeel het deeg in 4 porties en duw het deeg in de taartvormen bedek de randen iets dikker dan de bodem.
  4. Zet ze minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  6. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2-3 minuten voor de vulling.
  7. Voeg de spinazie toe en roerbak tot het is geslonken.
  8. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en snijd de groente fijn.
  9. Bewaar enkele mooie takjes dille voor de garnering, hak de rest fijn.
  10. Meng de dille met de wilde zalm, crème fraîche en eieren door de spinazie.
  11. Breng op smaak met zout en peper.
  12. Verdeel de vulling over de taartbodems en bak ze in het midden van de oven 30-35 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
  13. Neem ze uit de oven en laat ze 5 minuten staan.
  14. Snijd de gerookte zalm in 4 lange repen en rol ze losjes tot ‘roosjes’.
  15. Leg ze op de taartjes en verdeel er een beetje dille overheen.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten plus ca. 30 minuten rusten en ca. 30-35 minuten oventijd.

TIP: Maak deze taartjes eventueel met plakjes kant-en-klaar deeg voor hartige taart, uit de diepvries.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof en Studio bazar.