Placeholder

Calamares met amandel-knoflooksaus

Deze Griekse saus, die skordalia heet, is super in combinatie met vis. In plaats van inktvisringen kun je ook kibbeling nemen.

Deze Griekse saus, die skordalia heet, is super in combinatie met vis. In plaats van inktvisringen kun je ook kibbeling nemen.

Snack of voorgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 sneetjes stevig witbrood zonder korst
  • 50 g blanke amandelen
  • 1 teen knoflook, grof gehakt
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 50 ml olijfolie
  • 500 g calamares (gepaneerde inktvisringen, diepvries)
  • 1 citroen, in partjes
  • olie om te frituren

Extra nodig: frituurpan

Aan de slag!

* Week het brood in koud water tot het zacht is *Knijp het brood uit *Maal de amandelen in de keukenmachine fijn *Voeg het brood, de knoflook en azijn toe en pureer alles tot een glad mengsel *Voeg terwijl de machine draait geleidelijk de olijfolie toe tot je een mooie smeuïge saus hebt *Breng op smaak met zout en peper *Zet de saus tot gebruik afgedekt in de koelkast *Verhit de olie om te frituren tot 175ºC * Frituur de calamares in porties in ca. 2 minuten goudbruin *Laat ze uitlekken op keukenpapier *Dien de calamares op met de amandel-knolfooksaus en partjes citroen. TIP: Deze saus is ook heerlijk als rauwe groentendip.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.