Placeholder

Bietensoep met spekjes

Dit is een stevige soep met verschillende knolgroenten.

Dit is een stevige soep met verschillende knolgroenten.

Maaltijdsoep voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

500 g gekookte bieten

0,5 knolselderij

1 winterwortel

200 g magere spekreepjes

2 uien, gesnipperd

1250 ml runderbouillon (van tablet)

2 el citroensap

125 ml zure room

6 takjes dille, fijngehakt

* Schil de bieten en knolselderij en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm * Schrap de wortel en snijd hem in blokjes van 0,5 cm * Bak de spekreepjes al omscheppend in een droge soeppan met dikke bodem in ca. 5 minuten goudbruin en knapperig * Schep ze met een schuimspaan uit de pan * Bak in het bakvet de uien ca. 1 minuut * Voeg de bieten, knolselderij en wortel toe en schenk er de bouillon en het citroensap bij * Breng het geheel aan de kook * Zet het vuur lager en laat de soep met een deksel schuin op de pan ca. 30 minuten zacht koken tot de groenten gaar zijn * Voeg zout en peper naar smaak toe * Schep de soep in diepe borden of kommen * Schep in elk bord soep een dotje zure room * Strooi er de dille en spekjes over. TIP: Lekker met warme kampioentjes (broodjes met zaden).

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.