Bietensoep met spekjes
4 augustus 2011
Dit is een stevige soep met verschillende knolgroenten.
Dit is een stevige soep met verschillende knolgroenten.
Maaltijdsoep voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
500 g gekookte bieten
0,5 knolselderij
1 winterwortel
200 g magere spekreepjes
2 uien, gesnipperd
1250 ml runderbouillon (van tablet)
2 el citroensap
125 ml zure room
6 takjes dille, fijngehakt
* Schil de bieten en knolselderij en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm * Schrap de wortel en snijd hem in blokjes van 0,5 cm * Bak de spekreepjes al omscheppend in een droge soeppan met dikke bodem in ca. 5 minuten goudbruin en knapperig * Schep ze met een schuimspaan uit de pan * Bak in het bakvet de uien ca. 1 minuut * Voeg de bieten, knolselderij en wortel toe en schenk er de bouillon en het citroensap bij * Breng het geheel aan de kook * Zet het vuur lager en laat de soep met een deksel schuin op de pan ca. 30 minuten zacht koken tot de groenten gaar zijn * Voeg zout en peper naar smaak toe * Schep de soep in diepe borden of kommen * Schep in elk bord soep een dotje zure room * Strooi er de dille en spekjes over. TIP: Lekker met warme kampioentjes (broodjes met zaden).
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.