Placeholder

Barbietaart

Hiermee maak je meisjes superblij. Dit wordt het mooiste feestje ooit… In Vriendin 41 vind je nog 6 heerlijke knutseltaarten

Hiermee maak je meisjes superblij. Dit wordt het mooiste feestje ooit… In Vriendin 41 vind je nog 6 heerlijke knutseltaarten

Voor 10-12 kinderen.

Boodschappenlijstje:

• 2 roombotercakes (à 500 g), in plakken van 1 cm

• 10 blaadjes gelatine

• 1 klein blikje aardbeien op sap

• 100 ml yoghurt

• 500 ml slagroom

• 3 el suiker

• 500 g gekleurd marsepein, uitgerold tot een dunne lap van ca. 3 mm*

• 1 goedkope barbie, benen eraf getrokken

• 100 g poedersuiker

Eventueel taartdecoratiemateriaal (bijv. zilveren parels en suikerbloemetjes)

Extra nodig: plasticfolie, diepe ronde kom (inhoud ca. 2 liter), spuitzak met gekarteld spuitmondje.* Verkijgbaar bij goede banketbakkers, meestal op bestelling.

Aan de slag!

* Bevochtig de binnenkant van de kom met water en bekleed de kom met plasticfolie * Bedek de randen van de kom met plakken cake * Week de gelatine 5 minuten in koud water * Verwarm in een pannetje de helft van het aardbeiensap * Haal de pan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het warme aardbeienvocht * Roer de yoghurt door het gelatinemengsel * Klop de slagroom met de suiker stijf * Prak de aardbeien met een vork fijn, schep ze door de slagroom * Spatel het gelatinemengsel door de slagroom * Schep de helft van het slagroommengsel in de met cake beklede kom * Dek af met een laag cake * Schep de rest van het slagroommengsel erop (vul de kom tot vlak onder de rand) en dek af met de rest van de cake * Dek de kom af met plasticfolie en laat minimaal 1 uur en 30 minuten in de koelkast opstijven * Stort de taart op een groot plat bord of schaal en verwijder het plasticfolie * Drapeer het marsepein als een golvende rok over de cakebol * Snijd de onderkant van de jurk bij * Rol de afsnijdsels van de marsepein opnieuw uit en snijd hier een strapless topje voor de barbie uit * Snijd een kleine cirkel van ca. 2 cm doorsnede uit de bovenkant van de marsepeinen laag en duw de barbie er tot haar taille in * Bedek haar buste met het topje van marsepein * Meng in een kommetje de poedersuiker met 1-2 theelepels water tot er een dikke pasta ontstaat * Schep dit glazuur in een spuitzak en decoreer de jurk ermee * Plak eventueel nog taartdecoratiemateriaal met het glazuur op de jurk * Laat het glazuur goed drogen.

Tip: Je kunt de banketbakker vragen of hij het marsepein al voor je uitrolt. Maar je kunt het ook zelf doen. Bekleed het aanrechtblad met plasticfolie. Rol de marsepein uit tot een ronde lap van ca. 3 mm dik. Pak de lap met het plasticfolie op en leg hem ondersteboven op de taart. Trek het folie er vanaf.

 

Recept: Femke de Winter. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.