Waarom hyaluronzuur een onmisbaar ingrediënt is in jouw huidverzorging

Waarom hyaluronzuur een onmisbaar ingrediënt is in jouw huidverzorging

Retinol, niacinamide, hyaluronzuur… Gaat er al een belletje rinkelen? In de wereld van huidverzorging zijn die een paar van de holy grail ingrediënten. In dit artikel leer je alles over het laatste ingrediënt: hyaluronzuur.

Wat is hyaluronzuur?

“Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt en tot duizend keer zijn eigen gewicht in water kan dragen, waardoor de huid wordt gehydrateerd en beschermd”, aldus het huidverzorgingsmerk Dermalogica. “Hyaluronzuur is op waterbasis en is daardoor een uitstekende vochtinbrenger voor elke huidconditie, met name voor de gedehydrateerde huid.”

Hyaluronzuur is dus een natuurlijke stof die van nature in ons lichaam voorkomt, vooral in onze huid, ogen en gewrichten. Het is als een spons die water aantrekt en vasthoudt, waardoor het de huid gehydrateerd en stevig blijft. Mede daarom is het zo’n veelgebruikt ingrediënt in huidverzorgingsproducten.

Lees ook: De voordelen van BHA in je huidverzorging voor een gladde, stralende huid

Wat doet het voor je huid?

Niet alleen is hyaluronzuur een natuurlijke stof, het is dus ook top om te gebruiken als je huid vocht kan gebruiken. Hieronder zie je de drie grootste voordelen van het ingrediënt op een rij.

  • Hydratatieboost. Hyaluronzuur trekt water aan en houdt het vast, waardoor je huid goed gehydrateerd blijft.
  • Vermindert fijne lijntjes en rimpels. Door de hydratatie worden fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar.
  • Herstelt de elasticiteit. Hyaluronzuur helpt de elasticiteit van de huid te behouden, waardoor je huid er jeugdig en stevig uitziet.

Lees ook: 6 ingrediënten in huidverzorging die je wil vermijden als je een stralende, gezonde huid wil

Waarom is hyaluronzuur zo populair?

Dat hyaluronzuur een geliefd ingrediënt is, is inmiddels wel duidelijk. Tel daarbij op dat het geschikt is voor alle huidtypen, dus ook als je een gevoelige huid hebt, je het kunt gebruiken voor verschillende huidverzorgingsproducten en dat het direct zichtbaar resultaat geeft. Al met al daarom onmisbaar voor je huid.

Er is geen specifieke leeftijd waarop je kunt of ‘hoort’ te beginnen met hyaluronzuur. Als je het gebruikt, reinig dan eerst je huid, breng vervolgens een toner aan en gebruik daarna hyaluronzuur (als serum, bijvoorbeeld) en eindig tot slot met een dagcrème. Meer over de volgorde van aanbrengen lees je hier.

Vriendin’s favoriet

Deze Carmen gezichtssauna zorgt ervoor dat je een schone, gereinigde huid krijgt! Wanneer je je gezicht stoomt gaan je poriën open, waardoor het vuil de poriën zal verlaten. Doordat het vuil uit je poriën is, zullen mee-eters en puistjes minder snel voorkomen en zelfs verdwijnen. Voor meer info klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images