wat is bha?

De voordelen van BHA in je huidverzorging voor een gladde, stralende huid

BHA en huidverzorging worden vaak in één zin benoemd. Maar waarom is BHA zo’n geliefd ingrediënt en wat doet het eigenlijk? Vriendin legt het uit.

Wat is BHA?

BHA is de afkorting van betahydroxyzuur. Een populair ingrediënt voor in een exfoliant (zie het als een vloeibare scrub, maar dan zonder de irriterende scrubdeeltjes) dat helpt om dode huidcellen te verwijderen en je huid te laten stralen.

Bij Paula’s Choice, een gerenommeerd huidverzorgingsmerk dat misschien wel de populairste BHA-exfoliant verkoopt, zijn ze gek op BHA in hun producten. Betahydroxyzuur vermindert volgens het merk onder andere de zichtbaarheid van lijntjes en rimpels, laat de huid weer stevig aanvoelen en hydrateert de huid. Daarnaast helpt het om een doffe huid te laten stralen, verwijdert het bultjes en heeft het van nature kalmerende eigenschappen.

Lees ook: Waarom retinol onmisbaar is in je huidverzorgingsroutine

Voor wie is het geschikt?

Een betahydroxyzuur-exfoliant is vooral geschikt voor iemand met een gecombineerde tot vette huid. BHA trekt tot diep in de poriën. Ideaal als je kampt met huidproblemen als verstopte poriën, bultjes en puistjes. Vanwege de kalmerende eigenschappen is BHA ook fijn om te gebruiken als je een gevoelige huid (met rosacea) hebt.

Hoe te gebruiken?

Je vindt het waarschijnlijk niet lekker om met een koud lijf onder een loeihete douche te stappen, bijvoorbeeld. Zo moet je huid ook wennen aan BHA. Vaak exfoliëren mensen eens per dag, maar bouw dit eerst rustig op. Gebruik eerst je favoriete toner, daarna de BHA (op een wattenschijfje), vervolgens kun je aan de slag gaan met een serum, dagcrème en zonnebescherming. Gebruik je BHA ’s avonds? Dan kun je de SPF natuurlijk achterwege laten.

Vind je het ingewikkeld om te onthouden wanneer je wat ‘hoort’ aan te brengen? Lees het dan hier nog eens rustig terug.

Let op, de kans op verbranding neemt toe als je ’s ochtends BHA gebruikt. Gebruik de exfoliant daarom altijd in combinatie met een goede zonnebrandcrème.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Paula’s Choice
Foto: Getty Images