6 ingrediënten in huidverzorging die je wil vermijden als je een stralende, gezonde huid wil

6 ingrediënten in huidverzorging die je wil vermijden als je een stralende, gezonde huid wil

Verstopte poriën, pukkels of juist een doffe huid… Vrouwen smeren wat af om hun huidproblemen aan te pakken. Om ervoor te zorgen dat je huid er tiptop uitziet, is het belangrijk om bij het begin te beginnen: bepaalde ingrediënten elimineren die juist voor een geïrriteerde huid zorgen.

Huidverzorging is de basis

Twee liter water drinken per dag, je huid beschermen met SPF tegen de schadelijke stralen van de zon en niet te veel met je handen aan je gezicht zitten. Inmiddels weet je waarschijnlijk wel wat de do’s en don’ts zijn als je graag een zachte, gladde huid wil.

Maar wist je al dat de ingrediënten in huidverzorging ook een grote rol spelen? Drunk Elephant, een bekend merk uit de Verenigde Staten dat vanaf begin april ook bij geselecteerde Douglas winkels en in de webshop te koop is, spreekt over de ‘Suspicious 6’. Ook wel zes ingrediënten die zij altijd mijden:

  1. Essentiële oliën
  2. Alcohol
  3. Siliconen
  4. Chemische zonnebrandmiddelen
  5. Parfum en kleurstoffen
  6. SLS

De basis van bijna elk huidprobleem

Volgens de filosofie van Drunk Elephant liggen deze zes veelgebruikte ingrediënten ‘aan de basis liggen van bijna elk huidprobleem’. “Zodra je deze volledig uit je routine elimineert kan je huid zich herstellen en terugkeren naar haar gezondste en meest gebalanceerde staat. Dit ‘dieet’ waarbij ingrediënten worden geëlimineerd is geschikt voor alle huidtypes”, aldus Tiffany Masterson, de oprichter van het merk.

“Wanneer de huid wordt blootgesteld aan allergenen en irriterende stoffen, kan de schade onmerkbaar zijn en zich ophopen, waardoor de huid in een reactieve modus blijft”, zegt Tiffany. “We denken dat we een ‘gevoelige’ huid hebben, maar vaak is het eigenlijk gewoon een huid die in de loop der tijd gesensibiliseerd is geraakt, en dat is een probleem dat gemakkelijk kan worden aangepakt.”

Een gezonde huid is simpel

Het antwoord op een gezonde huid is simpel, vindt ze. Zolang je producten van hoge kwaliteit gebruikt en dus wegblijft bij de veelgebruikte ingrediënten (zie hierboven) die aan de basis liggen van een disfunctionele huid, is het een kwestie van tijd voordat je huid gezond is, oogt en voelt.

Een paar aanraders uit deze huidverzorgingslijn zijn de B-Hydra Intensive Hydration Serum voor een gehydrateerde huid, T.L.C. Sukari Babyfacial™  zodat je je facials ‘gewoon’ thuis kunt doen en Virgin Marula Luxury Facial Oil voor een zijdezachte, glanzende huid.

Bron: Drunk Elephant
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.